Vi smygöppnade Motionsform Hälsocenter augusti 2017 med sjukgymnasten Peter Rehnblom. 4 dec börjar sjukgymnasten och KBT-terapeuten Maria Hällvik Wetter. Arpil 2018 kommer vi få en större lokal med totalt sju behandlingsrum och kan då erbjuda fler samarbetspartner inom hälsa.

Sjukgymnaster på Motionsform Hälsocenter

Vi har kompetens att hjälpa människor att stärka sin hälsa, förebygga sjukdomar och skador samt rehabilitera dessa för att bättre kunna möta livets krav. Vi vänder oss till människor oavsett ålder och/eller funktionshinder.

  • Vårt arbete är baserat på vetenskaplig grund.
  • Vi sätter mål tillsammans med patienter/klienter utifrån behov och önskemål.
  • Vi arbetar hälsofrämjande och förebyggande med fysisk aktivitet och hjälper människor att hitta sina egna resurser.
  • Vi utformar individuellt anpassad träning för personer med funktionsnedsättning till följd av långvariga sjukdomar, skador och/eller hög ålder med målet att kunna leva ett aktivt och självständigt liv med bästa möjliga livskvalitet.
  • Vi ser till hela människan oavsett diagnos och samverkar med andra yrken inom hälso- och sjukvård.
  • Vi är aktivt engagerade i arbete med nationella riktlinjer inom hälso- och sjukvården och hälso- och sjukvårdens kvalitetsarbete.

 Vi har samverkansavtal med Region Örebro Län, vilket innebär vanlig sjukvårdskostnad. Besöket kostar 80 kr, frikort gäller och är du under 25 år eller över 85 år är besöket kostnadsfritt. Till oss är alla välkomna och du behöver inte ha en remiss!
 
Om ni har behov av sjukgymnast och vill boka tid med oss, gör ni detta enklast via formulär under respektive sjukgymnast alternativt mailar direkt till någon av oss. Vi har även telefon, men hinner sällan svara när vi arbetar. Men har ni svårt för att maila kan ni självklart ringa och lämna meddelande, så hör vi av oss!
 
Besöksadress: Idrottsvägen 31B >> hitta hit! (OBS! Andra sidan av fastigheten)

Peter Rehnblom
Rehnblom Rehabilitering

Jag har arbetat som sjukgymnast i över 30 år och har en OMT 3 examen, vilket betyder ortopedisk manuell utbildning på högsta nivå och arbetar med all slags led och muskelproblematik, manuell ledmanipulation, mobiliseringar, töjningar, träningsråd. Jag är också CSPT, vilket innebär certifierad sport och idrotts sjukgymnast. 
För undersökning av muskel och mjukdelsskador har jag en MSKUL, ultraljuds apparat.
Jag arbetar även en hel del med fot och knäproblematik och kopplat till detta även försäljning Bauerfeind inlägg och tillverkning/gjutning av Balkefors inlägg. Jag är också återförsäljare av Bauerfeinds övriga anatomiska skydd och hjälpmedel.

E-post: bokarehnblom.rehab@telia.com
Mobil: 070-5652873

Bokningsförfrågan Peter

Maria Hällvik Wetter
Hällvik-Wetter Rehabilitering

Maria har 17 års erfarenhet av att arbeta som sjukgymnast. Utöver sedvanlig sjukgymnastik har Maria specialiserat sig inom områden som smärta och smärthantering, psykosomatisk sjukgymnastik (kropp och själ) och basal kroppskännedom.
Maria är även utbildad KBT-terapeut (Kognitiv beteendeterapi) och behandlar olika typer av ångest och oro, depressioner, stressrelaterade besvär, smärta och fobier.
 
E-post: hallvikwetter.rehab@telia.com
Mobil: 070-4964179

Bokningsförfrågan Maria