Varför kosttillskott?

Någonting har hänt med oss människor de sista 100 åren.
Det kan ju låta som en lång tid men med tanke på hur länge vi människor funnits till så blir dessa år som en tiondels sekund på ett dygn.
För att få ner detta i en grundmening så är det att
>> Vi vill få ut mer av allt men betala mindre <<
Företagen vill få mer avkastning med mindre personal. Samtidigt vill vi jobba mindre men ha samma lön eller mer. Betala mindre för kläder, mat mm men ändå få lika mycket eller mer.
Vi vill vara hälsosamma men vill inte betala för det genom ansträngning med mera med mera med mera...

För att kontra meningen ”Vi vill få ut mer av allt men betala mindre”
så kommer svaret att ”Det är alltid någon som får betala i slutänden”.
Vill jag ha billigare kläder så måste någon få mindre i lön eller bli ersatt av en maskin.
Vill vi hålla oss i bättre form men inte betala i svett så blir det oftast via skattepengar för mediciner och operationer.
Vill jag ha billigare mat måste matindustrin kapa kostnader genom att byta ut de dyrare produkterna i innehållet och ersätta med billigare.
Blir det bättre tror du?

Matindustrin har i många år fått letat efter lösningar för att få maten billig och hållbar. Det är ju trots allt det som flertalet konsumenter vill ha. Snabbare från ax till limpa så att säga. När t ex grönsakerna inte får sin fulla tid i solen utan stressas på så blir produkten fattigare på nyttigheter. Att ytan ser bra ut beror ju snarare på vad de har behandlat den med.
Priset som vi får betala är en mer näringsfattig kost och därmed så är kroppen berövad på en hel del byggstenar som är väsentliga för vår funktion. Kroppens resurser tryter och problemen uppstår inte över en natt utan kommer mer smygandes i form av ”slitage” eller inflammationer i kroppen som övergår i de problem vi ser att vi har idag som inte var så vanligt förr, dvs astma, allergier, högt blodtryck, diabetes mm. Dessa sjukdomar kan uppstå utav en obalans mellan proinflammatoriska omega-
6 samt antiinflammatoriska omega-3. Båda gör sitt i kroppen men när obalansen är för stor ökar risken för de ovan nämnda problem. Det önskvärda är att det finns lika mycket av dessa två., dvs 1 : 1 i förhållande. Toleransen är idag satt till 3 : :1, dvs en obalans på max 3 ggr så mycket omega-6 som omega-3. Men idag har vi ett snitt i Sverige och Europa på 15 : :1. Denna obalans är ett av framtidens största hälsoproblem.

Näringsbristen i maten har lett till ett ökat utbud av kosttillskott samt att vi blir mer medvetna om vad som håller på att hända med våra kroppar. Här gäller det att välja det som ger rätt resultat för din kropp. Det är lite av en djungel där skillnaderna i innehållet är stor.
Vi har vi valt att jobba med Zinzino, ett svenskt börsnoterat företag med banbrytande och skräddarsydda produkter av högsta klass inom den nya vetenskapen inom farmako-kost, där man använder aktiva näringsämnen från mat för att bekämpa obalanserna i vår moderna livsstil och stärka våra kroppar med de rätta byggstenarna.

Ett exempel på avsaknad byggsten idag är omega-3. Det är inget som kroppen själv kan skapa utan vi behöver äta den. Feta fiskar från våra hav är den största resursen för detta. Laxen är ett exempel, men som du säkert vet, så är det oftast inte viltfångad lax på våra tallrikar utan en odlad typ som inte äter det som behövs för att du ska få i dig omega-3 i rätt mängd. Lite som vi har varit inne på tidigare, vi är inte beredda att betala priset för rätt mat. Omega-3 är nyckeln till att bygga din hjärna och alla de celler som finns i kroppen då dess väggar består av fetter. Så den är essentiell dvs livsviktig!

Gällande vitamin D så är vår främsta resurs solljuset. Genom att vistas utomhus så kan vår kropp skapa vitamin D. Svårigheten ligger i höst och vinterperioden då vi inte har samma chanser som under sommaren. Då kan vi också behöva komplettera det med extra intag.

Ett annat exempel är de vitaminer och mineraler vi behöver för att fungera. När maten utarmas så behöver vi få till oss dem som kosttillskott. Ju mer naturlig maten är som vi äter desto större chans har vi att få i oss rätt mängd. Närodlat så skörden är när produkten är klar. Kött och fågel blir ju bäst när de har fått äta i hagar utav det som växer. Det går som sagt att få till det, men än en gång, kostar det så smakar det. Ta gärna en titt i hyllan på mataffären nästa gång och se vad som erbjuds.

Du kan även kontakta Göran Asp för en kostnadsfri konsultation, fyll i formuläret nedan eller ring 0739-825380 eller maila goran@motionsform.se

 Boka en kostnadsfri konsultation

Ge din kropp rätt näring!